catterybeleid

 

Fokbeleid

De kittens worden bij ons in de woonkamer geboren en groeien daar op met onze kinderen en alle dagelijkse geluiden. Met veel plezier, liefde en zorg groeien de kittens op tot gezonde, sociale en mooie Britten. 
In onze cattery zullen wij uitsluitend een nestje fokken met ouderdieren die negatief getest zijn voor HCM (hartafwijking), PKD (nierafwijking), FIV (kattenaids)  en FeLV (leucose).
Wij hopen door selectief te fokken met gezonde, mooie bloedlijnen een bijdrage te leveren ter verbetering van dit prachtige ras.

Als je interesse hebt in een kitten

Wanneer je interesse hebt in een van onze kittens ontvangen wij graag een bericht waarin je je gezinssituatie en eventuele andere huisdieren voorstelt en iets vertelt over je woon/werk situatie. Zo hebben wij een idee waar onze kittens terecht komen. We werken niet met een wachtlijst op volgorde. Wij vinden het belangrijk om een goed gevoel te hebben met potentiële, nieuwe families voor onze kittens.
Via internet, e-mail of telefoon verkopen wij geen kittens. Heb je vragen of belangstelling voor een van onze kittens, neem dan graag contact met ons op.
Als de kittens 6 weken oud zijn mag je de kittens komen bewonderen. Wij gaan er van uit dat je minimaal 2 keer langs komt. Houd er rekening mee dat de kittens nog niet geënt zijn. Bezoek daarom ook maar 1 cattery per dag om eventuele overdracht van ziektes te voorkomen.
 
Zodra we hebben kennisgemaakt en we allebei een goed gevoel hebben, kun je een kitten definitief bespreken. Heb je een kitten besproken dan houden wij je regelmatig op de hoogte d.m.v. foto’s en berichtjes. Zowel jij als de cattery kunnen tot op de dag van ophalen de aankoop/verkoop van het kitten afzeggen.

Voorwaarden

In de eerste plaats zijn onze kittens gezelschapsdieren. Mensen die maar één keer een nestje willen fokken, kunnen bij ons geen kitten kopen. Niet ieder kitten is geschikt als fokdier. De kittens worden gecastreerd voor vertrek. Heb je een erkende cattery, dan kunnen we hier vooraf andere afspraken over maken.

 

De kittens worden verkocht met een contract wat we bij de kennismaking samen zullen bespreken.

Wij verkopen geen kittens aan mensen die geen andere huisdieren hebben en maar één kitten willen. Britten houden er niet van om alleen te zijn, wij vinden het daarom belangrijk dat het kitten niet alleen zal komen te zitten in een nieuw huisje.  

Wij verkopen geen kittens aan mensen die hun kat(ten) vrij buiten laten lopen. Een veilige en afgesloten tuin of ren zou perfect zijn. Britten zijn nergens bang voor dus ook niet voor auto’s en men kan ze ook zo mee nemen.

De verhuizing

Het kitten mag naar jouw huis verhuizen wanneer het 13 tot 17 weken oud is, een goed gewicht heeft en er geen reactie op de enting is.
Je kitten krijgt mee:
 • de benodigde entingen en is vrij van vlooien
 • een registratie chip
 • een diergeneeskundig Europees paspoort
 • een kopie van de testen van de ouders
 • een stamboom van Felikat
 • en een mooi kittenpakket

Wat kun je verder van ons verwachten

Ook als onze kittens verhuisd zijn kun je altijd bij ons terecht voor advies en hulp. Wij vinden het belangrijk dat het met onze katten goed gaat. Wij vinden het leuk om op de hoogte gehouden te worden van onze kittens.
 
In het contract staat de garantie opgenomen, dat wanneer het kitten binnen 18 maanden overlijdt aan een erfelijke ziekte, je een vergoeding ontvangt.
 
Als je op een gegeven moment om wat voor reden dan ook niet meer voor je kat kunt zorgen, neem dan eerst contact op met ons. Wij zullen er alles aan doen om de juiste oplossing te vinden voor je kat. Wij zien niet graag dat een van onze katten op bijvoorbeeld Marktplaats verschijnt.
De kosten van een raskat
Met welke kosten moet je rekening houden? Een cattery mag
zijn eigen prijzen hanteren, maar de gemiddelde prijs kun
je  hier vinden.
 
Verder moet je rekening houden met de volgende bijkomende kosten:
 • Uitzet
  • een krabpaal
  • speelgoed
  • vers vlees of brokken en natvoer  
  • een kattenbak en kattenbakvulling, 
  • een transportmandje 
  • eventueel een tuigje voor in de tuin
  • een waterfonteintje 
 • Verzekering/dierenarts
 • Ontwormen en ontvlooien
 • Vaccinaties
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now